PROTECTIA DATELOR PERSONALE

Informatii legate de protectia datelor personale

Actualizare - NOTA DE INFORMARE

25.05.2018

Conform regulamentului Uniunii Europene numarul 679 din 2016, S.C. EVOMIND DEV S.R.L. entitatea juridica ce reprezinta site-ul de comert electronic „penmania.shop” prezinta urmatoarele actualizari si modificari.

Conform reglementarilor regulamentului GDPR – S.C. EVOMIND DEV S.R.L. prin site-ul de comert electronic „penmania.shop„este operator de date cu caracter personal; aceasta presupune atat colectarea cat si prelucrarea datelor cu caracter personal.

Daca aveti intrebari legate de politica de protectie a datelor, ne puteti contacta pe adresa de email protectia.datelor@penmania.shop

Scopul colectarii si prelucrarii datelor este: comertul electronic.

Ce date cu caracter personal sunt colectate si prelucrate ?

  • Nume si prenume
  • Adresa
  • Adresa de email
  • Telefon
Temeiul legal al colectarii si prelucrarii acestor date cu caracter personal: incheierea si executarea unui contract de vanzare si cumparare; acest contract este incheiat automat de fiecare data cand folositi site-ul „penmania.shop” pentru a comanda produsele aflate in stocul site-ului de comert electronic; acelasi contract este valabil si se formeaza si in cazul campaniilor de precomenzi pe baza proformei emise de catre entitatea juridica.
 
 
Care este scopul colectarii si prelucrarii datelor cu caracter personal?
 
  • Emiterea facturii fiscale conform legislatiei in vigoare in Romania (Nume si prenume, adresa)
  • Organizarea (impachetare si comanda curier) si livrarea produselor catre adresa introdusa de dumneavoastra prin intermediul firmelor de curierat (Nume si prenume, telefon, adresa)
  • Raportare fiscala conform procedurilor contabile si fiscale aflat in vigoare in Romania
  • Procedura de retur sau garantie a produselor comercializate pe site-ul de comert electronic – „penmania.shop
  • Activitati promotionale legate de produsele oferite la vanzare pe site-ul de comer electronic – „penmania.shop
 
 
Care sunt entitatile imputernicite responsabile sa prelucreze datele cu caracter personal in numele operatorului?
 
 
Conturi de client create pe site-ul de comert electronic „penmania.shop” – NU SUNT OBLIGATORII PENTRU A COMANDA !
 

Pentru a efectua o comanda pe site-ul de comert electronic „penmania.shop” NU este necesara crearea unui astfel de cont de client!

Crearea unui astfel de „cont de client” este OPTIONALA.

In momentul in care completati datele dumneavoastra pentru a finaliza comanda produsului / produselor de pe site-ul de comert electronic „penmania.shop” sistemul electronic de comert va ofera optiunea de a crea un cont de client automat.

Acest cont de client va ofera acces la toate comenzilor efectuare pe site-ul de comert electronic „penmania.shop” cat si posibilitatea de realiza recenzii la produsul / produsele achizitionate de pe site-ul „penmania.shop„.

 

In ce conditii se pot sterge datele cu caracter personal ?

Datele personale folosite la facturare si la raportarea financiar-contabila nu se pot sterge conform legislatiei in vigoare. Datele folosite la facturare precum si facturile emise pentru produsele vandute prin site-ul de comert electronic „penmania.shop” trebuie arhivate si stocate  pe o perioada de minimum 5 ani.

Datele personale folosite la generarea automata a contului de client (operatiune optionala asa cum se mentioneaza mai sus) se pot sterge din contul dumneavoastra de client prin optiune de stergere a contului.

Puteti cere confirmarea scrisa a stergerii acestor date pentru contul dumneavoastra de client la adresa de email protectia.datelor@penmania.shop

NOTA DE INFORMARE

01.06.2017

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicaţiilor electronice  S.C. EVOMIND DEV S.R.L. are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra, un membru al familiei dumneavoastra ori o alta persoana.

Scopul colectarii datelor este: comertul electronic.

Sunteti obligat(a) sa furnizati datele, acestea fiind necesare in scopuri fiscale (emiterea facturii fiscale), scopuri de comunicare si scopuri de logistica (livrarea sau returul produselor). Refuzul dvs. determina incetarea oricarei relatii contractuale bazate pe folosirea site-ului de comert electronic „penmania.shop”.

Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre operator si sunt comunicate numai entitatilor enumerate in actualizarea politicii de protectie a datelor personale de mai sus.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati ştergerea datelor*. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la adresa de email reclamatii@penmania.shop. De asemenea, va este recunoscut dreptul de a va adresa justitiei.

Datele dumneavoastra vor fi transferate in Romania, în vederea respectarii prevederilor fiscale aflata in vigoare.

Daca unele din datele despre dumneavoastra sunt incorecte, va rugam sa ne informati cat mai curand posibil.

Observatii

*orice persoana are dreptul de a se opune, pentru motive legitime, la prelucrarea datelor ce o privesc. Acest drept de opozitie poate fi exclus pentru anumite prelucrari prevazute de lege (de ex.: prelucrari efectuate de serviciile financiare si fiscale, de politie, justitie, securitate sociala). Prin urmare, aceasta mentiune nu poate figura daca prelucrarea are un caracter obligatoriu;

*orice persoana are, de asemenea, dreptul de a se opune, în mod gratuit si fara nici o justificare, la prelucrarea datelor sale personale în scopuri de marketing direct.

Modalitatea de informare „verbal” se utilizeaza, in mod exceptional, in situatia in care nu se poate realiza informarea in alte modalitati (ex: informare prin intermediul convorbiri telefonice, daca acestea sunt inregistrate).

NOTA FINALA

Utilizarea sau vizitarea site-ului „penmania.shop” de catre dumneavoastra se supune Termenilor si Conditiilor de utilizare si implica acceptul explicit al dumneavoastra cu privire la acestea si reprezinta intelegerea contractuala dintre parti.